Letartóztatták a WC-csészéket gyújtogató férfit, elmegyógyba utalták

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette miatt indítványozta egy 57 éves szolnoki férfi letartóztatását.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi július 28-án a délutáni órákban előbb a jászberényi MÁV-állomás férfi mosdójában a WC-csészébe WC-papírdarabokat dobált, majd azokat felgyújtotta. A gyújtogatás során az ülőke kiégett és a WC-csésze is eltört. A tüzet perceken belül észlelték, és eloltották.

Ezt követően a férfi felszállt a Keleti Pályaudvar – Szolnok között közlekedő vonatra, ahol Újszász állomás magasságában bement a vonat mellékhelyiségébe és a fém WC-csészében papírhulladékokból tüzet gyújtott. A WC-ben elhelyezett füstérzékelő riasztotta a vonatvezetőt, majd a tüzet Szolnokon, az állomáson eloltották.

A férfi cselekményeivel közveszélyt idézett elő valamint eddig meg nem határozott értékű kárt okozott a MÁV-nak.

A járási ügyészség azért indítványozta férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára, valamint hajléktalan életmódjára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye. A férfi kihallgatása során további közveszélyokozások elkövetését is feltárta, így fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte, a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte végrehajtani, közölte dr. Lánczi Rajmund csoportvezető ügyész, helyettes sajtószóvivő (Szolnok Járási Ügyészség).

A mellékelt képet az ügyben eljáró nyomozóhatóság készítette a nyomozás során, a képen a kiégett WC-csésze látható.

Kapcsolódó cikkek